Networx perustettiin yli 20 vuotta sitten. Heti yrityksen aloittaessa toiminta käynnistyi kahden eri osaston voimin. Toinen osasto hoiti IT-tukiasioita, toinen perusti internet-kahviloita julkisille uima-allas alueille Itävallassa. Internet kahvilat nousivat välittömästi suureen suosioon ja niille löytyikin monia sponsoreita heti alkumetreillä. Todellinen läpimurto networxille oli osastojen tietotaidon yhdistäminen, jonka seurauksena järjestimme IT-seminaareja internet-kahviloissa. Saimme paljon julkisuutta lehdistössä ja näkyvyyttä TV:ssä.

Ensimmäinen tunnuslauseemme 90-luvun lopulla oli “invisible partner on your way to success”. Vapaasti suomennettuna ”näkymätön kumppanisi matkallasi menestykseen”.  IT-palvelujen osaston tavoitteena oli helpottaa asiakkaidemme IT-asioiden hoitamista ja mahdollistaa säästyneen ajan käyttämisen yrityksen toiminnan hyväksi.  Yli 400 yritystä teki sopimuksen kiinteästä IT-tuesta ensimmäisen vuoden aikana.  Networxista tuli muun muassa yhden Itävallan suurimpiin kuuluvan pankin kumppani. Sopimuksen koosta ja tärkeydestä kertoo paljon se, että pankilla oli yli 10 000 yritystä asiakkaana. Hyvin toimivat palvelumme ovat saaneet aikaan sen, että Networx toimii vielä tänä päivänäkin tämän kyseisen pankin kumppanina.

Internet kahviloissa järjestämämme seminaarit olivat valtava menestys, mutta vain kesäisin. Siksi perustimme NETWORX ACADEMY:n. Ensimmäisten kymmenen vuoden ajan NETWORX ACADEMY keskittyi IT-kursseihin. Suurin osa tarjonnastamme koski Microsoft Officen tuotteiden käyttämistä ja IT-ammattilaisten kouluttamista turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Uuden vuosituhannen alkaessa networx laajensi kurssitarjontaansa lisäten tarjontaan SOFT SKILL-kursseja.

Tuohon aikaan NETWORX ACADEMY olis ainoa yritys Itävallassa, joka tarjosi yhden päivän pituisia seminaareja aloittaville yrityksille. Seminaarit käsittelivät yrityksen perustamiseen liittyviä asioita. Keskityimme kouluttamaan huolellista valmistautumista heti alkumetreiltä alkaen, jotta varmistetaan heti toiminnan alusta asti yrityksen menestyminen. Järjestimme neuvottelutaitoja kouluttavia kursseja ympäri Eurooppaa. Ostimme jopa ison jahdin (Bavaria 50) järjestääksemme kursseja myös purjehtien. Kurssien sisältö oli sama sekä maalla, että merellä. Merellä kuitenkin vietimme pidemmän ajan yhdessä, joten kurssiin sisältyi mukavaa oheisohjelmaa. Jahdilla järjestetyt kurssit olivatkin ikimuistoisia elämyksiä osallistujilleen.

Kolmas networxin luomus oli NETWORX OFFICE SERVICES.  Tarjoamme palveluja ja toimistotilaa 6000 neliön rakennuksessa ulkomaisille yrityksille ja aloittaville yrityksille. Tutkimusten mukaan aloittava yritys tarvitsee 10 toimistopalvelun ydinosiota kehittyäkseen menestyväksi yritykseksi. Tarjoamme kaikki nämä 10 ydinpalvelua networxin henkilökunnan voimin, ilman ulkopuolista palvelun tarjoajaa. Pian kaikki tarjoamamme toimistotilat oli varattu lakimiehille, veroasioiden konsulteille, siivousyrityksille, korjaus- ja huoltoalan yrityksille ja monille muille.

Kolmen itsenäisen osaston yhdistelmä (IT, koulutus, toimistopalvelut) osoittautui todella hyväksi, kun Lehman Brothers sotki asiat vuoden 2007 paikkeilla. IT- ja koulutus osastojen toiminta supistuivat, mutta toimistopalvelujen kysyntä nousi kovaa vauhtia ja networxin täytyi maksimoida tarjolla oleva toimistotila täyteen hyötykäyttöön. Yli 5 huoneistokerrosta varattiin täyteen. Asiakkainamme niissä oli yrityksiä, joiden täytyi lähteä omista toimistotiloistaan ja löytää (halvempi) yhteiskäytössä oleva toimistorakennus. Ja tämän mahdollisuuden tarjosi NETWORX OFFICE SERVICES. 10 ydinpalveluamme ovat edelleen tärkeät ja tarjoamme ne tänäkin päivänä toimisto-asiakkaillemme.

Tuohon aikaan muutimme networxin tunnuslauseeksi: where the others stop, we just get started…..

Eli vapaasti suomennettuna: siinä vaiheessa kun muut lopettavat, me pääsemme vasta vauhtiin…

Vuoden 2010 aikana networx tarjoutui pitämään pro bono. Seminaareja julkisissa kouluissa. Kaikkien näiden seminaarien aiheet käsittelevät neuvottelutaitoja. Yli 10 000 opiskelijaa, pääasiassa ikähaarukassa 16-18 vuotta, on jo osallistunut näille kursseille. Networx laajentaa pro bono palveluaan parhaillaan koko Eurooppaan.

Samaan aikaan ajatus uuden yrityksen perustamisesta nosti päätään. Halusimme perustaa yrityksen, joka keskittyy vain soft skill- taitojen kehittämiseen, kouluttamiseen ja konsultoimiseen. Näin syntyi NETWORX GROUPin uusin tulokas: NC8.

NC8 tarjoaa seminaareja laajasti soft skills- aiheista Euroopassa, USA:ssa, Venäjällä ja Kiinassa. Usein yritykset tarvitsevat tukea seminaarin jälkeen, jota on helposti tarjolla konsultointi- ja täytäntöönpanopalvelujen muodossa. Joskus taas yritykset pyytävät konsultointi/täytäntöönpanopalveluita ja voimme käyttää seminaarissa saadun tiedon siirtomallia. NC8 käyttää AKM® menetelmää. Sen metodit ja prosessi pohjautuu olemassa olevan henkilökunnan soft skills- taitojen kehittämiseen. Tehokkuus ja luovuus vapautuvat käyttöön heidän oppiessaan soft skills-taitoja. Tulee aika, jolloin yritys ei koe enää tarvitsevansa NC8 palveluita – siten networxin, AKM®:n ja NC8 perustaja – Markus Nekham – määrittelee onnistumisen!

Kun et enää tarvitse NC8 palveluita, olemme onnistuneet tehtävässämme.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisenä, mainittakoon, että NC8 tarjoaa palveluitaan kaikenlaisille yrityksille, joilla on haasteita tiimien, johtajien, asiakkaiden, henkilökunnan jne. kanssa. Kenelläpä ei olisi? Juuri niin!

NC8 taidot muuttaa yrityksen sisäisiä toimintamalleja on todella vahva ja prosessin aikana nähtävissä. Sen takia NC8 tekee välillä sopimuksen siten, että täysi maksu palveluista suoritetaan vasta kun tietyt tavoitteet on saavutettu. Jo tavoitteita ei saavuteta, kaikki ovat yrittäneet, emme ota maksua.  Jos tavoitteet taas on saavutettu, kaikki ovat onnellisempia kuin aiemmin. Tehtävä suoritettu!

Vapaasti suomennettuna: Ajattelemme eteenpäin!

NC8:lle vaikein osuus prosessissa on luottamuksen saaminen. Luottamuksen herättää vain henkilökohtainen tapaaminen. Tapaaminen onnistuu myös online tapaamisena, Teamsin, Zoomin ym. välityksellä.

Toistemme kykyihin luottaminen on äärimmäisen tärkeää. Luonnollisesti NETWORX ja NC8 uskovat Steve Jobsin sanoihin: